Секции

23 January 2022 07:38

Прокуратурата с разследване за проявената жестокост към куче в Мало Конаре

На 24.12.2021 г., около 21 ч., е получен сигнал на тел.112 за проявена жестокост към куче в с. Мало Конаре, обл. Пазарджик. В РУ-Пазарджик е била образувана преписка. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, насочени към установяване на извършителя, преписката е окомплектована и веднага е докладвана в Районна прокуратура-Пазарджик.

Екип от прокурори е извършил преценка на събраните данни, като незабавно е образувано досъдебно производство. Разследването се води за престъпление по чл.325б от Наказателния кодекс - проявена жестокост към гръбначно животно - куче, вследствие на което е настъпило тежко увреждане.

Под ръководството на Районна прокуратура-Позарджик са извършени множество действия по разследването - три огледа на местопроизшествие, в процесуалното качество на свидетел са разпитани шест лица, назначени са експертизи. Активните действия по делото продължават.

Предстоят разпити на свидетели, изготвяне на експертизи и евентуалното привличане в процесуалното качество на обвиняем на лицето, сочено като извършител. Пострадалото животно се намира във ветеринарна клиника за лечение и е под постоянно наблюдение.

Днес Ви питаме:

Включвате ли се в българско празнично хоро?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче