Секции

20 April 2024 10:19

Кметът д-р Емил Кабаиванов: Нека да бъдем смирени и в очите ни да грее светлината от Рождественската звезда (видео)

„Дните преди настъпването на Коледа и Нова година са време за равносметка“, каза в празничното си приветствие кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

„2021 година е успешна, защото реализирахме на 100% нашата инвестиционна програма в Карлово и във всяко едно кметство на територията на общината“- отбеляза той.

Д-р Кабаиванов благодари на всички лекари и медицински специалисти в справянето с ковид кризата и апелира: „Първото условие, за да бъдем по-спокойни, е да се ваксинираме, за да защитим себе си, своите близки и колеги."

„Образователната система в община Карлово е стабилна“- подчерта кметът, „учениците посещават в реално време учебните занятия, боледуващите са малко. Финансово са добре и училищата, и детските градини.“

Д-р Кабаиванов съобщи, че се работи активно по възможностите общината да кандидатства по различни проекти за енергийна ефективност и производство на електроенергия от възобновяеми източници.

Карловският кмет пожела повече хора да има около коледната елха и празничната трапеза, защото имаме нужда от контакти. „Нека да бъдем смирени и да оставим негативизма далеч от нас. Нека в нашите очи да грее светлината от Рождественската звезда, която извести раждането на Исус Христос. Да са ни честити Рождественските празници и да посрещнем с открито сърце и надежди 2022 година.“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче