Секции

18 May 2024 23:41

6-метрова статуя на Дядо Мраз издигнаха в руски град за радост на децата

В Русия обичат традициите свързани с добрия старец, който те наричат Дядо Мраз. Ентусиасти издигнаха шест-метрова снежна статуя на белобрадия старец, който носи чувал с подаръци. В Русия обичаят е да посрещат Дядо Мраз и Снежанка на Нова година, които раздават опакованите изненади.

Огромните снежни скулптури преди Нова година са нещо като традиция в руския град Рибинск. Тази година 6-метрово снежно изображение на руския еквивалент на Дядо Коледа – Дядо Мраз, се извисява над централния площад на града.

За неговата изработка бяха нужни 130 кубически метра сняг и 30 литра боя. Цяла седмица е отнело на художниците, за да създадат гиганта „Дед Мороз“.

Творби на скулптура Евгений Тарасов, който стои зад създаването на шедьовъра на Дядо Мраз, вече няколко пъти украсяват градските площади. Но той разказа, че времето е ключово за тази скулптура, след като миналогодишният снежен човек стана жертва на ранно пролетно размразяване.

Евгений Тарасов, художник: Миналата година направихме снежен човек точно там. Но беше почти пролет, през март, и той не издържа дълго. Беше топло и той се стопи. Надяваме се този път да остане по-дълго, има сянка от сградата, така че слънцето да не е директно върху нея. Ще издържи, ако не вали.

Олга Чистова, жител на Рибинск: Всички детайли са нарисувани толкова добре. Торбата с подаръци е много красива, а лицето е изключително изразително. Живея точно в тази сграда и гледах как момчетата я строят в този ужасен студ. Каква страхотна работа. Те направиха чудо и ни донесоха празничното настроение.

Руснаците традиционно посрещат Дядо Мраз на Нова година, когато той носи подаръци на децата. Той често е придружен от помощничка наречена Снежанка, героиня от руските приказки.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче