Секции

26 April 2024 07:36

От години в Карлово няма новогодишна заря

От години в Карлово няма заря и илюминации за Нова година, припомнят от местната власт в отговор на запитвания на граждани дали общинският център ще се присъедини към добилата популярност инициатива на фондация „Четири лапи“.

От Община Карлово поясняват, че публичното отбелязване на настъпването на новата година не е особено посещавано, а с оглед противоепидемиологичните мерки, не е и препоръчително. Така също Общината не финансира и не провежда заря на площада.

„Отнасяме се с уважение към възрастните хора, малките деца и всички, на които празничните илюминации носят негативни емоции. Разбираме и загрижеността на природозащитниците за домашните, бездомните и дивите животни, които вероятно също се страхуват от фойерверките и гърмежите“- казват от местната администрация. Същевременно напомнят, че тържествената заря е част от националния церемониал, който съпътства отбелязването на официални празници и значими исторически събития като Деня на Освобождението – 3-ти март, годишнината от гибелта на Левски – 18-ти февруари, годишнината от рождението на Апостола – 18-ти юли, и други, като подчертават че „от тези илюминации не можем и не искаме да се откажем.“

Контролът върху разпространението и използването на пиротехника се извършва от МВР, а не от Общината- се казва в заключение в оповестеното становище.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче