Секции

29 May 2022 02:27

Лора е първото бебе в Пловдив за 2022 г.

Момиченце е първото бебе, родено в Пловдив през 2022 година. Лора дойде по естествен път в 7.26 часа в УСБАЛАГ „Селена“ в екипа на д-р Даниел Ставрев, ак. Радева и неонатолога д-р Ралица Димитрова. Още три бебета се родиха до обяд в специализираната болница, а пето е на път.

Лора е първо дете за семейството на 26-годишната Мариела Прешелкова. Раждането било изключително бързо – за по-малко от 2 часа от постъпването в лечебното заведение. Момиченцето дошло с тегло от 2860 грама и ръст 49 сантиметра. Най-вече здраве пожелава на малката Лора младата майка, а за да го застрахова, замразили стволови клетки от пъпната връв на бебето.

Рекорден ръст на новородените отбеляза УСБАЛАГ „Селена“ за преминалата изцяло под знака на пандемията 2021 година. Това е най-големият ръст от създаването на лечебното заведение преди 15 години. 2741 бебета проплакаха под покрива на специализираната болница през миналата година, с 338 повече от 2020 година.

/Източник информация и снимка: marica.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий