Секции

05 May 2024 16:43

Лос Анджелис е приютил изложба на най-луксозните и бързи коли в света

Нова изложба на едни от най-луксозните и бързи коли в света може да се види в Лос Анджелис. Тя дава рядък шанс на посетителите да разгледат някои от най-мощните и технологично усъвършенствани автомобили под един покрив. Те са най-редките от редките.

Изложба на 18 най-бързи, скъпи и ексклузивни превозни средства от цял свят може да се разгледа в прочутия музей Петерсен в Лос Анджелис. „Хиперколи: Привличането на екстремното“ акцентира на перфектно изпълнителско качество, където парите не играят никаква роля. Шоуто е съставено от 11 задвижвани от газ коли, 4 хибрида и 3 изцяло електрически прототипа. Структурните компоненти на един от тях – хибридът Цингър 21 Си – са толкова напреднали, че са проектирани с помощта на изкуствен интелект.

Експораните отразяват 130 години развитие на автомобилната индустрия по света. Открояват се със своето несравнимо изпълнение, невероятни технологии, вълнение и красота. Освен това са най-редките и ексклузивни модели, които можете да си представите.

Лесли Кендал – историк от автомобилния музей Петерсен: „Хиперколата е вид превозно средство, което има множество описания. Това са обикновено висока мощност, ниско прилепване към земята, супер представяне, изключително висока цена, невероятен дизайн и екзотичност“.

Хиперколите за изложбата са доставени от компании от цял свят – от такива, които имат един-двама служители, до най-големите в бранша – разпознаваеми за всички марки. Сред най-забележителните са Бугати Вейрон 16.4 от 2008 г. Тя разполага с 8-литров двигател с турбокомпресор, а максималната й скорост е над 320 км/ч. Цената е по джоба на милионери – 1.1. млн. долара. Тук е и Кьонигсег Агера АрЕс. Познат още като „Тор“, автомобилът е поставил пет световни рекорда за скорост по време на 8-годишното му производство. Шасито е покрито с боя с диамантени частици.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче