Секции

19 April 2024 09:03

Асен Василев: В рамките на февруари е реалистично парламентът да приеме бюджет

Това заяви вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев по време на първия си редовен брифинг за новата година, предаде репортер на БГНЕС.

Имахме време да се запознаем с параметрите на текущото състояние на бюджета. Годината завършваме с бюджетен дефицит от 3%.

2021 година имаме 7,9 милиарда по-високи приходи от приходите, реализирани през 2020 година. Работим усилено по бюджета, като той ще бъде внесен в края на януари. Имаме решение в средата на годината да се направи актуализация на този бюджет, каза още Василев. Според него, реалистичният срок е в рамките на месец февруари Народното събрание да приеме бюджета за 2022 година.

Параметрите ще бъдат представени при представянето на бюджета, каза още Василев във връзка с размера на минималната работна заплата.

Министърът не очаква масови фалити.

"Мерките 60\40 продължават, започват секторни политики от Българската банка за развитие, не очакваме вълна от фалити", допълни още той.

"До 30 юни да се изработи изцяло нов модел на пенсионната система, който да отговаря на всички изисквания на профсъюзи, пенсионери и работодатели", каза Василев. /БГНЕС

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче