Секции

05 May 2024 13:40

Нов ракетен опит на Северна Корея

Северна Корея е изстреляла предполагаема балистична ракета. За опита, станал в ранните часове на 5 януари, съобщиха Япония и Южна Корея. Засега няма точна информация за вида и обхвата на оръжието, но тестът показва решимостта на Севера да поддържа висока бойна готовност на армията си.

Северна Корея извърши ново изстрелване на ракета, за която се предполага, че е балистична, предават световните агенции. Според бреговата охрана на Япония предполагаемата балистична ракета е била изстреляна по посока на Японско море. Тя е паднала в морето. На японските риболовни кораби се препоръчва да бъдат особено внимателни и да не се доближават до отломките. Премиерът на Япония Фумио Кишида определи като достоен за съжаление факта, че комунистическата държава продължава да извършва ракетни изпитания.

Генералният щаб на въоръжените сили на Южна Корея също съобщи за изстрелването, но според военните става дума за неидентифициран обект по посока на морето от източната част на Корейския полуостров. Миналата година Северна Корея обяви успешен тест на нов тип балистична ракета, изстреляна от подводница, на крилата ракета с голям обсег и на хиперзвукова ракета. Новият опит сега става в момент, в който Северна Корея все още не е отговорила на предложение на Вашингтон за среща на американски и севернокорейски представители с цел преговори.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче