Секции

19 April 2024 19:02

60 новоназначени военнослужещи положиха клетва в Калофер (видео)

60 новоназначените военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада тържествено положиха днес клетва в Калофер.Те се заклеха във вярност към род и родина в присъствието на д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Доньо Тодоров – председател на Общински съвет Карлово, бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Румен Стоянов – кмет на град Калофер, представители на институции, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници.



Бригаден генерал Деян Дешков приветства заклелите се военнослужещи с думите: „Добре дошли в редиците на Българската армия! Добре дошли в семейството на Сухопътните войски! Добре дошли в бойния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада!”. Той ги увери, че ще има дни на разочарования, но и дни на гордост и удовлетворение, че са дали своята частица за изграждането на България.



Д-р Емил Кабаиванов пожела на положилите военна клетва да служат така, че когато напуснат българската армия да го направят с чувство на изпълнен морален дълг към родината.



Молебен за здраве и благоденствие отслужи отец Марко Тодоров - архиерейски наместник на Карловска духовна околия заедно с местни свещеници.



Новозаклелите се военнослужещи изпълниха българския химн и преминаха в тържествен марш пред развълнуваните погледи на присъстващите на церемонията.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

„Настане вечер – месец изгрее, звезди обсипят свода небесен; гора зашуми, вятър повее, – Балканът пее хайдушка песен!“


Христо Ботев