Секции

27 April 2024 01:42

Гилдията на продуцентите на Америка награждава Джордж Лукас за цялостен принос

Двама от най-влиятелните създатели на филми – Джордж Лукас и Катлийн Кенеди – ще бъдат наградени от Гилдията на продуцентите на Америка. Те ще бъдат почетени за цялостния им принос в историята на киното. Лукас и Кенеди стоят зад едни от най-успешните и любими на поколения фенове филми – „Междузвездни войни“, „Индиана Джоунс и храмът на обречените“, „Извънземното“.

Джордж Лукас и Катлийн Кенеди, две от най-влиятелните личности в киното и създатели на вселената Междузвездни войни, ще бъдат отличени от Гилдията на продуцентите на Америка за приноса им към филмовата индустрия. Организацията съобщи, че Лукас и Кенеди ще получат т.нар. Milestone Award през март, присъединявайки се към предишни нейни носители като Луис Бърт Майер, Уолт Дисни и Стивън Спилбърг.

В свое изявление Лукас определя наградата като отличие за всички вложени усилия, за да оживеят историите. „Да се защити креативността, докато се балансира между бизнеса, развиващите се технологии, за да направиш реално това, което можеш да видиш в ума си, и да създаваш всичко от нулата през повечето време“, заявява той.

Освен филмите, които е режисирал от „Американски графити“ до „Междузвездни войни“, Джордж Лукас е и основател на продуцентската компания „Лукасфилм“.

Той и Катлийн Кенеди работят заедно върху „Индиана Джоунс и Храмът на обречените“ чрез продуцентската компания, която Кенеди основа със Стивън Спилбърг – „Амблин ентъртейнмънт“. Компанията стои зад продукции като „Извънземното“, „Списъкът на Шиндлер“, „Джурасик парк“ и „Завръщане в бъдещето“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче