Секции

27 April 2024 01:46

Близо 1000 ученици са с ковид, в карловско и още в три училища в областта ще учат частично онлайн

Четири училища в Пловдивска област от днес преминават в онлайн обучение поради ръст на заболелите ученици и учители. Това съобщи началникът на РУО Антоанета Пакова. Тя уточни, че решението е на база доклад от РЗИ и съответно е изпратен доклад и до МОН. От разстояние ще учат прогимназиален и гимназиален курс, докато малките ученици продължават с присъствено обучение.

991 ученици са болни от коронавирус в Пловдивска област, което е около 2 процента от общия брой. Над 10 процента са заразените учители. Повишава се заболеваемостта в общините Куклен, Родопи и Пловдив – сочат последнните данни.

Училищата в Пловдив, които преминават на онлайн обучение, са СУ "Патриарх Евтимий" - от 5 до 12 клас и ОУ "Княз Александър I" - от 5 до 7 клас, а в областта - СУ "Васил Левски" - Карлово от 5 до 12 клас и ОУ "Христо Смирненски" - Раковски от 5 до 7 клас, включително.

Целта на мярката е да се ограничи разпространението на ковид, както сред педагогическия персонал, така и сред децата.

Заповедта важи за 7 календарни дни, т.е. до 26 януари включително, като на следващия ден – 27 януари, учениците ще се явят в класните стаи.

Нараства е броят на учениците, които отсъстват не заради Ковид, а по други причини, включително и семейни. Този факт трябва да се анализира съвместно с РЗИ, уточни Антоанета Пакова. Мерките ще се взимат за всяко училище поотделно.

Ситуацията се следи и всеки ден се събират справки от директорите на училищата и се взимат мерки със здравната инспекция. За последното денонощие 28 училища в Пловдивска област бяха регистрирани 70 новозаразени, а в 7 детски заведения – 10 положителни случая, а двуседмичната заболеваемост достигна 1082,84 на 100 000 души население./Радио Пловдив

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт