Секции

18 April 2024 17:05

Карловецът Лъчезар Бакърджиев от ИТН става заместник-областен управител

Областният управител Йордан Иванов ще има нов екип тази седмица. В петък официално е освободена досегашната му заместничка Даниела Николова-Кършева. Очаква се още в сряда като зам.-областен да встъпи в длъжност Лъчезар Бакърджиев от "Има такъв народ". Все още не е ясно кой ще е заместникът от квотата на "Продължаваме промяната". Според източници на "Марица" обаче вече е сигурно, че секретар на Областната управа ще е Минка Сърнешка от БСП. При "джуркането", чрез което управляващата коалиция разпределя управлението на различните държавни ведомства и институции, постът на областен управител се падна на "Демократична България", а двамата зам.-областни - на ИТН и ПП. За БСП като четвърти партньор в коалицията остана секретарското място.

Така в Областната управа се оформя властови оксиморон от несъвместими един с друг политици. До "реформатора" и неолиберал Йордан Иванов се нареждат консервативният политик Лъчезар Бакърджиев и също така вярната на традициите Сърнешка, която е заклет социалист и бивш общински съветник от БСП.

Лъчезар Бакърджиев влезе в политиката от частния бизнес. Миналото лято той е прехвърлил дяловете си в 3 фирми на своята съпруга Савина. Излязъл е от управлението и на други 3 дружества, две от които свързани с ВМЗ-Сопот и бизнеса на "Оптикоелектрон"-Панагюрище.

Минка Сърнешка е бивш състезател по спортно ходене. Дамата дълго време работеше в системата на спорта, включително като управител на басейна на бившия вече новотел "Пловдив". Била е председател на жените социалисти в града. Преди време минаваше за приближена на бизнесмена Георги Гергов, но в последните години е сред верните последователи на Корнелия Нинова.

За областния управител Йордан Иванов работата на площад "Никола Мушанов" ще е сериозен тест. Местният лидер на ДСБ трябва да покаже завидна дипломатичност, политическа зрялост и коалиционна култура, за да работи успешно с представители на партии, които доскоро ожесточено е критикувал./marica.bg

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче