Секции

06 May 2024 23:27

От понеделник затягат мерките срещу Covid-19 в Пловдивска област

От понеделник в Пловдив влизат в сила новите мерки заради преминаването към етап 3 от пандемичния план, реши областният щаб. Заболеваемостта е 1702 на 100 хиляди души население.

Ограничава се наполовина капацитетът на заведенията, които работят със зелен сертификат и се въвежда ограничение за работно време до 23 часа. Забранява се посещението на непълнолетни в моловете без придружител, учестява се графикът за движение на градския транспорт.

За училищата няма предприети мерки, тъй като учениците излизат във ваканция. Добрата новина е, че няма увеличение на заетите легла в болниците - нито за интензивно лечение, нито за деца, те са запълнени на 50 процента, каза областният управител Йордан Иванов.

Забелязва се загуба на интерес към ваксинацията, отбеляза д-р Сийка Димчева от Региналната здравна инспекция. Спадът в броя на имунизираните е 50 процента за месец, като се поставят предимно бустерни дози. От края на миналата година до днес са ваксинирани малко над 60 деца на възраст между 5 и 11 години.

/Източник информация и снимка: БНР/Радио Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче