Секции

18 May 2024 20:49

Англия отмени носенето на маски и COVID паспортите

В Англия отпаднаха носенето на маски и COVID паспортите след облекчаването на действието на така наречения План Б на правителството. Вдигането на мерките стана възможно заради успеха на ваксинационната кампания и по-доброто разбиране на лечението на COVID-19.

Действащите досега рестрикции, свързани с разпространението на коронавируса в Англия, бяха вдигнати в четвъртък, включително изискването за задължително носене на маски на обществени места и COVID паспортите. Ограничителните мерки от т.нар. План Б бяха въведени през декември за обуздаване разпространението на Омикрон варианта. Отпаднаха изискванията за дистанционна работа при възможност и представяне на пропуск за ваксинация при посещение на различни събития. Бизнесът видя възможност за постепенно нормализиране на дейността си.

Джон Мартин – собственик на ресторант: „Персоналът ни ще продължи да носи маски и ние сме щастливи от този факт. Хората, които работят с клиенти, не желаят да застрашават здравето им“.

Тери Джордж – собственик на нощен клуб: „Индустрията на развлеченията и ние самите виждаме положителен сигнал от това, че мерките започват да отпадат. Надявам се сега нещата постепенно да се нормализират и да получим тласъка, от който се нуждаем“.

Въпреки че маските отпадат, носенето им ще продължи да се изисква при посещение на някои големи вериги магазини и в обществения транспорт в Лондон. Дневните случаи на зараза във Великобритания намаляха в сравнение с рекордния пик по коледно-новогодишните празници, докато близо 84% от населението над 12 години са ваксинирани с поне две дози ваксина срещу COVID-19.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче