Секции

04 May 2024 16:16

Честват 30-годишнината от създаването на „Английска филология“ и 33 години на „Български и английски език“ в Пловдивския университет

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ отбелязва тази академична година 30-годишнината от създаването на специалността „Английска филология“ и 33 години от създаването на специалността „Български и английски език“.

От създаването си досега многобройните вече специалности с английски език мерят пулса на прехода към знание без граници и множат мостовете между културите с просветителската и преводаческа дейност на преподаватели и студенти, коментират от висшето училище.

Академичната общност отбелязва годишнините със серия от отворени лекции. Една от тях е посветена на 100-годишнината от публикуването на „Одисей“ на Джеймс Джойс като самостоятелна книга, излязла на неговия 40-и рожден ден - 2 февруари 1922 г.. Лектор е Иглика Василева, преводачът на книгата на български език, а темата е: „Дългият път на „Одисей“ до българския читател“. Събитието ще се проведе онлайн на 2 февруари в платформата: meet.google.com/bfd-pedm-uqu от 14:30 ч.

/Снимка: ПУ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче