Секции

27 April 2024 01:51

Да е здраве и берекет, пожела карловският кмет д-р Кабаиванов и заряза ритуално лозята край Богдан на общинския празник на виното (видео)

„Лозето е творение божие, което благодарение и на трудолюбивите стопани ражда хубав плод и става великолепно вино“, каза кметът д-р Емил Кабаиванов на днешния празник на виното, организиран от Община Карлово, след водосвета за здраве и берекет и заряза ритуално лозята в масивите на село Богдан.

Сред уважилите събитието бяха народният представител Веска Ненчева, председателят на местния парламент Доньо Тодоров, секретарят Стефан Стефанов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, общински съветници и кметове на селища в община Карлово.

Празникът се пренесе на площада в Богдан. Тук кукери и самодейци от столетовското читалище "Христо Ботев 1928г.", водени от кмета на селото Мирослав Колев, изпълниха ритуала по гонене на злите сили и възпроизведоха обичай за честване на Трифон.

37 производители са взели участие в конкурса за домашно приготвени бели и червени вина - реколта 2021. Победителите бяха обявени и наградени от общинския кмет д-р Емил Кабаиванов и кмета на Богдан Христо Иванов.

В категория "Бели вина" първо място бе присъдено на Павел Чонов, второ е за Стоян Бозуков, а на трето е Димитър Дечев. За победител в категория "Червени вина" бе обявен Евгений Дочев, втори е Илия Ранчев, а трети е Стоян Дамбулов, който спечели и специалната награда от томболата между шестимата наградени- резервоар от неръждаема стомана.

В празника се включиха с красиви ръчно изработени сувенири и каравеловските занаятчии, а за радостното настроение допринесе с изпълненията си оркестър "Калофер".

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий