Секции

23 April 2024 09:56

С огромна благодарност към професията пожарникар и гордост към баща ми, който повече от 20 години изпълнява своя дълг: емоционално писмо на наша читателка

"С огромна благодарност към професията пожарникар и гордост към баща ми, който повече от 20 години изпълнява своя дълг"- споделя в искрено и емоционално писмо до нас Вили Николаева от Карлово. Публикуваме го без редакторска намеса.



"Здравейте! По повод статията ви за отличените с титлата " Пожарникар на годината".



Има едни такива мъже, които работят тази професия над 20 години и за които това не е просто работа, а дълг. Професионален и житейски дълг и те нямат нужда от награда , за да продължат дори и пенсионирани да изпълняват своето призвание. Да спасяват човешки животи, да обучават по-младите си колеги, да им придават целия си опит, да изпускат много семейни празници-рожденни дни, коледни... Но те остават някак извън светлината на прожекторите , защото суетата за тях е отживелица.



Моля, не забравяйте и за тези хора, даващи живота си, за да спасят друг човешки живот безвъзмездно. Те са истинските герои, те учат младото поколение и колеги след тях как да вършат всичко това без награда, без да са забелязани. Не подценявайте и техния труд , защото вероятно те са участвали в много повече пожари, катастрофи и природни бедствия и не са по-малко значими.



С огромна благодарност и уважение към професията пожарникар и гордост към баща ми Николай Б., който вече повече от 20 години изпълнява човешкия си и професионален дълг. Нека Бог пази нашите герои от града на Левски!"

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче