Секции

18 May 2024 20:49

Камиони обградиха парламента на Нова Зеландия, вдъхновени от „Конвоя на свободата“ в Канада

Протест на камиони и пешеходци срещу задължителната ваксинация и в Нова Зеландия. Превозните средства блокираха улици около сградата на парламента в Уелингтън. Премиерът Джасинда Ардърн заяви, че няма да води диалог с демонстрантите, тъй като мнозинството от гражданите са изразили подкрепа за ваксинацията.

Конвой от камиони и каравани блокира улиците около парламента на Нова Зеландия в Уелингтън. Протестът бе срещу санитарните мерки и ваксинацията. Той е вдъхновен от протестите на шофьорите на товарни камиони в Канада, парализирали столицата Отава.

Стотици шофьори, закачили на камионите си лозунги: „Върнете ни свободата“ и „Принудата не е съгласие“, паркираха на улиците около парламента. Стотици други прекосиха центъра на града. Нямаше инциденти и задържани при шествието.

Джак – демонстрант: “Аз съм за ваксините. Ваксината е добро нещо. Но трябва да можем сами да решим дали да се ваксинираме или не”.

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн заяви, че няма намерение да води диалог с хората, участвали в протеста, и подчерта, че мнозинството от новозеландците са изразили подкрепа за ваксинацията. 96 процента от новозеландците са се ваксинирали, което позволява на страната да живее с по-малко ограничения благодарение на допълнителната защита, която дава ваксинацията, смята Ардърн.

Ваксинацията е задължителна в Нова Зеландия за определени отрасли като здравеопазване, образование, полиция, и отбрана.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче