Секции

18 May 2024 19:09

Блокадите на границата между САЩ и Канада създават проблеми за доставките

Проблеми пред икономическото възстановяване на Канада създават блокадите на ключови съоръжения по границата със САЩ. Стотици тежкотоварни камиони са блокирали мост между Детройт и Уиндзор, Канада. Канадската полиция предупреди, че може да предприеме арести на шофьори, които блокират пътни артерии.

Шофьори опитват да избегнат блокадата на мост между американския град Детройт и Уиндзор, Канада, където са се образували огромни опашки от товарни камиони. За да влязат в Канада, шофьорите в района на Детройт трябва да карат 112 км северно до Порт Хърон, Мичиган, и да пресекат моста Блу Уотър, което отнема около 5 часа.

Протестът, организиран от т.нар. „Конвой на свободата“ в Канада, продължава със седмици, но сега блокадата на моста Амбасадор между Детройт и Уиндзор започва да създава проблеми. Протестиращите шофьори настояват за премахване на COVID ограниченията в Канада и най-вече изискването за задължителна ваксинация за шофьорите, които влизат в Съединените щати.

По споменатия мост се осъществява една четвърт от търговията между Канада и САЩ и канадските власти изразиха притеснения за икономическите ефекти.

Пол Кокс – шофьор на камион от Онтарио: “Казват, че отнема между 5 и 6 часа за преминаване на моста. Не съм сигурен, че блокадата е оправдана. Има много въпроси, които трябва да се решат”.

Канадски и американски търговски асоциации поискаха движението през моста да бъде възстановено. Белият дом изрази опасение, че блокадите ще причинят забавяне на доставки за автомобилната индустрия.

„Конвоят на свободата“ потегли миналия месец от тихоокеанското крайбрежие на Канада към столицата Отава. Полицията предупреди, че може да арестува шофьори и демонстранти, които блокират важни пътни артерии.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче