Секции

18 May 2024 12:38

Парламентарният шеф Минчев идва в Карлово за възпоменателното отбелязване на 149 години от гибелта на Левски

От 14 февруари в Карлово започва възпоменателното отбелязване на 149 години от гибелта на Васил Левски. Проявите са организирани от община Карлово и са под патронажа на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Началото на програмата ще бъде поставено в 17:30 часа в градската библиотека с традиционната изложба рисунки на ученици от СУ“Васил Левски“ под мотото „Моето творчество, вдъхновено от личността на Апостола“.

На 16 февруари от 17:30 часа в зала „Васил Караиванов“ в сградата на Община Карлово ще бъдат представени класираните творби от литературния конкурс „Уроците, които помним“.

Отново там ще се състои на 17 февруари от 17 часа миниспектакълът „Левски-велик и безсмъртен“ на СУ“Васил Левски“.

На 18 февруари в НМ“Васил Левски“ от 10:30 часа до 16:30 часа ще се проведе кръгла маса на тема „Васил Левски, четническите акции и комитетското дело – 1867г.–1873г.“

Възпоменателната церемония по повод 149 години от гибелта на Васил Левски е от 18 часа на площад „Васил Левски“, където слово ще произнесе председателят на парламента Никола Минчев.

Проявите ще продължат на 19 февруари от 9 часа в храм „ Св. Богородица“ с Архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола.

Възпоменателният митинг-поклонение с поднасяне на венци и цветя на паметника на Васил Левски е от 11 часа на едноименния площад, след което ще се проведе шествие до родната къща на Апостола и връчване в НМ“Васил Левски“ на наградата на комитет „Васил Левски“-Карлово.

Футболната среща между ОФК“Левски-Карлово“ и ФК“Асеновград“ е от 14 часа на градския стадион.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче