Секции

04 May 2024 03:29

Градът на любовта Венеция посреща хиляди влюбени двойки с шоколадови изкушения за празника

Какво би могло да победи шоколадите, украсени със златни листа за Свети Валентин в един от най-романтичните градове в света? Добре дошли във Венеция… Италия, домът на любовта.

Малко места в света са толкова романтични за Свети Валентин както Венеция. Лабиринт от улици, в които да се изгубите, гондоли, които безшумно се плъзгат във водата, прекрасни залези. Но какво би било Денят на Свети Валентин без изискан шоколад? В един от най-известните магазини за шоколад, можете да намерите разнообразие от сладкото изкушение и специалитети, създадени точно за Свети Валентин, включително шоколад със злато отгоре. Сред изкусителните десерти тук са типичните венециански маски, направени от шоколад. Но сърцата все още са най-популярната форма като романтични подаръци. Този магазин прави сърца със всякакви размери и често представляват малки кутии, които се пълнят с още по-малки шоколадови бонбони.

Мариангела Пензо, собственик на магазин за шоколад „VizioVirtù“: “Венеция е град, смятан за особено романтичен, а шоколадът във въображението на всеки е нещо, което, независимо дали си тъжен или щастлив, стимулира ендорфините. Вълнуващо е за всички сетива и за Свети Валентин няма нищо по-добро от кутия с шоколади, което може да изпълни с удовлетворение сърцето и душата ви”.

Венеция е идеалното място за Свети Валентин не само защото е един от най-романтичните градове в света, но и защото връзката му с шоколада е наистина историческа. Градът в лагуната, заедно с Торино и Флоренция, е едно от първите места в Италия, където шоколадът пристига в началото на 17-ти век. Шоколадът за първи път се консумира в течна форма в „кафенета“, които са се състезавали за създаване на най-добрите рецепти, предлагайки все по-голям брой ароматизирани шоколадови напитки. В края на 1700 г. манията по шоколада започва да се разпространява и се създават първите търговски марки. Въпреки това едва през 1800 г. шоколадът се превръща в лакомство не само за богатите, благодарение на въвеждането на механизирани процеси.

Тази година откриването на известния карнавал в града съвпадна с Деня на влюбените, което прави романтичната почивка тук още по-специална, споделят туристите.

Селма Бекер, турист от Франция: “Венеция е много специално място, защото има невероятна атмосфера. Толкова много двойки и малки ресторантчета наоколо. Затова мисля, че Италия, е добро място да дойдете с любимия на Свети Валентин”.

И докато слънцето залязва, оцветявайки водата на каналите и готическите дворци в оранжево, двойките се прегръщат и целуват по венецианските мостове, може би с шоколад в джоба.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче