Секции

26 April 2024 23:17

Кметът Кабаиванов и вицепремиерът Караджов обсъдиха възможности за ремонт и рехабилитация на възлови пътни участъци в Карловско

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов проведе на 14 февруари работна среща с вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, на която бяха обсъдени три основни теми. Информацията е на Пресцентъра на Община Карлово.

Необходим е основен ремонт на републикански път I-6 София-Бургас в частта от западния вход на Карлово до изхода за Бургас с обща дължина 3.2 км, подчерта д-р Кабаиванов. Той припомни, че отсечката е ремонтирана от Общината още през 2007 година, а оттогава до момента Агенция „Пътна инфраструктура“ не е извършвала рехабилитация на натоварения участък. Обсъдено бе и състоянието на републикански път III-641 град Баня-село Васил Левски, както и отсечката на входа на Индустриалната зона в Карлово, част от републикански път II-64 Карлово-Пловдив.

Министърът и кметът разискваха също възможностите за приоритетно финансиране на най-натоварените участъци от общинската пътна мрежа: Московец-Богдан-Каравелово-Климент-Войнягово, до републикански път II-64. Кметът запозна вицепремиера с техническите проекти, които Общината изготви за тези участъци. Гроздан Караджов изрази подкрепата си за намерението на ръководството на Карлово да реконструира с бързи темпове общинската пътна мрежа и посочи възможността за финансиране – от Фонда за регионално развитие, който Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ разработва в момента.

Д-р Кабаиванов запозна министър Караджов и с проектната готовност на Общината за смяна на съществуващите и изграждане на нови ВиК мрежи в сътрудничество с „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Пловдив и МРРБ.

Кметът на Карлово благодари на министър Караджов за осигуреното финансиране за проектиране, основен ремонт на пътното трасе и изграждане на снегозащитни съоръжения в прохода Кърнаре-Троян, част от републикански път II-35. Всички дейности трябва да бъдат извършени през настоящата и през 2023 години.

/Снимка: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче