Секции

29 March 2024 13:08

104 картини в ученическа изложба под мотото „Моето творчество, вдъхновено от личността на Апостола“

104 картини на 74 участници са представени в ученическата изложба под мотото „Моето творчество, вдъхновено от личността на Апостола“. Те са дело на възпитаниците от 5, 6, 7 и 10 клас на СУ “Васил Левски“ в Карлово.



Изложбата бе открита вчера в Детския отдел на градската библиотека и постави началото на общинските прояви по повод възпоменателното отбелязване на 149 години от гибелта на Левски.



Директорът Мариана Манчева откри традиционното културно събитие и благодари на учениците, че с творчеството си те са показали, че нищо не може да спре порива на красотата и таланта, порива на преклонението пред великия син на България, който е патрон на училището.



„Много неща е променила пандемията, но не може да промени преклонението на българина към личността и делото на Левски“- подчерта тя.



Всички участници са удостоени с грамота и предметна награда.



На 16 февруари от 17:30 часа в зала „Васил Караиванов“ в сградата на Община Карлово ще бъдат представени и класираните творби от литературния конкурс „Уроците, които помним“. Отново там ще се състои на 17 февруари от 17 часа миниспектакълът „Левски-велик и безсмъртен“ на СУ“Васил Левски“.



/Снимки от изложбата са публикувани в галерията./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче