Секции

29 March 2024 03:47

119 души от страната и чужбина взеха участие в конкурса за Левски на читалището в Климент

119 души на възраст от 7 до 74 години от цяла България и от български училища от Франция и Англия взеха участие в конкурса за литературна творба на тема „Писмо до Левски“, организиран от НЧ“ Васил Левски-1928г.“-Климент, съобщи кметът на селото Мано Манов във фейсбук профила си.

Творбите, чието приемане е приключило, са оценявани от 5-членна комисия, като всеки от тях поставя независима от другите оценка. Всяка творба се оценя от 1 до 6 точки. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 19.02.2022г. /събота/ в 11ч. на официалната страница на читалището.

Позлатените монети, които първите места ще получат за награда са от колекцията „Животът на Васил Левски“. Монетата е изработена от чиста мед, проба 999/1000 и има масивно покритие от чисто злато, проба 999/1000, тираж 5 000бр.

Паричните и предметните награди за конкурса са подсигурени от НЧ „Васил Левски-1928г.“ и Кметство Климент и са на стойност 1 000.00лв.

Наградите ще бъдат разпределени в 4 категории:

1-ва награда за есе /възрастни/ – позлатена монета с лика на Левски, грамота, парична награда от 50лв. и рекламни материали за с.Климент.

2-ра награда за есе /възрастни/ – значка с образа на Левски, писалка флашка с филм „Пътят на Климент, грамота, парична награда от 30лв и рекламни материали за с.Климент.

3-та награда за есе /възрастни/ - Пътеводител „По стъпките на Апостола“, грамота, парична награда от 20лв и рекламни материали за с.Климент.

1-ва награда за есе /ученици/ – позлатена монета с лика на Левски, грамота, парична награда от 50лв. и рекламни материали за с.Климент.

2-ра награда за есе / ученици / – значка с образа на Левски, писалка флашка с филм „Пътят на Климент, грамота, парична награда от 30лв. и рекламни материали за с.Климент.

3-та награда за есе / ученици / - Книга „Васил Левски“, грамота, парична награда от 20лв. и рекламни материали за с.Климент.

1-ва награда за стихотворение /възрастни/ – позлатена монета с лика на Левски, грамота, парична награда от 50лв. и рекламни материали за с.Климент.

2-ра награда за стихотворение /възрастни/ – значка с образа на Левски, писалка флашка с филм „Пътят на Климент, грамота, парична награда от 30лв. и рекламни материали за с.Климент.

3-та награда за стихотворение /възрастни/ - Пътеводител „По стъпките на Апостола“, грамота, парична награда от 20лв. и рекламни материали за с.Климент.

1-ва награда за стихотворение /ученици/ – позлатена монета с лика на Левски, грамота, парична награда от 50лв. и рекламни материали за с.Климент.

2-ра награда за стихотворение / ученици / – значка с образа на Левски, писалка флашка с филм „Пътят на Климент, грамота, парична награда от 30лв. и рекламни материали за с.Климент.

3-та награда за стихотворение / ученици / - Книга „Васил Левски“, грамота, парична награда от 20лв. и рекламни материали за с.Климент.

Специални награди:

Специална награда на Кметство Климент – Грамота, книга „Климент живее“, парична награда от 30лв. и рекламни материали за с.Климент.

Специална награда на Народно читалище „Васил Левски-1928г.“ – Грамота, книга „Левски пред съда на портата“, парична награда от 30лв. и рекламни материали за с.Климент.

Всички участници ще получат грамота за участие.

/Снимки: Мано Манов/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче