Секции

18 May 2024 19:09

Круизен кораб се запали в Йонийско море с близо 300 души на борда, от тях 127 българи

Тежък инцидент край гръцкия остров Корфу. Голям пожар избухна на ферибот с близо 300 души на борда му. Оказа се, че 127 от тях са българи. Преди минути от Външно министерство опровергаха информацията, че сред нашенците има хора в неизвестност. Всички 127 българи са живи и здрави, потвърдиха за телевизия Европа данните, подадени от посолството ни в Атина. Все още не е потвърдена информацията, че се издирват други 11 души.

Огромен пожар избухна на ферибот с близо 300 души на борда му. В круизния кораб е имало 237 пътници и 51 души екипаж по време на пътуването им в Йонийско море.

Оказа се, че сред пътниците е имало 127 българи. От външно министерство потвърдиха информацията пред ТВ Европа, че всички нашенци са живи и здрави. Данните са официални от посолството ни в Атина. Така беше опровергана информацията на пътник, че има липсващи българи след тежкия инцидент.

Все още не е потвърдено, че се издирват най-малко 11 души от останалите пътуващи на кораба.

Предстои да бъде извършено преброяване на спасените пътници, които са откарани в Корфу.

Корабът е бил погълнат от пламъци напълно, малко след отплаването си. Един от членовете на екипажа е леко ранен. В момента го прехвърлят в Корфу, за да бъде отведен в болницата.

Според информация на гръцката държавна телевизия корабът е превозвал основно професионални шофьори с камионите си. Съобщава се, че е имало поне 160 камиона, от тях 33 български.

Инцидентът с ферибота „Юрофери Олимпия“ е станал след отпътуването на кораба от гръцкото пристанище Игуменица в посока Италия край о-в Корфу.

Всички пътници са били евакуирани с гръцки плавателни съдове навреме и не се е стигнало до пострадали и жертви. Полицията съобщи, че три влекача и три патрулни лодки са били изпратени, за да помогнат на пътниците да се евакуират от кораба „Юрофери Олимпия”, който е пътувал за Италия от гръцкия град Игуменица. Круизният кораб е плавал под италиански флаг в Йонийско море. Според гръцката брегова охрана причината за избухването на пожара все още не е известна и е започнало разследване.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче