Секции

26 April 2024 19:09

Много цветя и признателност за Апостола на свободата в Карлово (видео)

С Архиерейска света литургия и панихида, отслужени от Негово преосвещенство Знеполски епископ Арсений и местни духовници в църквата „Успение на Света Богородица“, продължи днес възпоменателното отбелязване на 149-ата годишнина от героичната гибел на Васил Левски в Карлово.

На едноименния площад пред паметника на Апостола на свободата стотици се включиха в традиционния митинг-поклонение в негова памет.



Формация „Български гласове“ с диригент Йосиф Герджиков развълнува за пореден път с прочувствените си изпълнения, а Дара Христова от 11а клас на СУ“Васил Левски“ представи есето си, което е победител в традиционния училищен конкурс, и накара всеки от присъстващите да се замисли как устоява делото на Апостола на свободата.



В знак на признателност и преклонение на паметника на Васил Левски бяха поднесени гирлянд на славата, венци и много цветя.



По традиция последва шествие до родната къща на Апостола и връчване в НМ“Васил Левски“ на наградата на комитет „Васил Левски“-Карлово на най-добрия зрелостник на СУ“Васил Левски“, което отбелязва своя патронен празник. Неин носител тази година е знаменосецът Дамян Христов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче