Секции

18 May 2024 14:24

Международните туристи се завърнаха в Австралия

След близо двугодишно прекъсване Австралия посрещна първите международни туристи. Летищата в Сидни, Мелбърн и Бризбейн приеха полети от различни дестинации. Важно условие е, че на Зеления континент могат да стъпят само напълно ваксинирани пътници. Туристическата индустрия таи надежди за бързо възстановяване.

Първи международни туристи пристигнаха в Австралия, след като страната отмени някои от най-строгите рестрикции, свързани с коронавируса. Ваксинирани пътници бяха посрещнати на летището в Сидни от ликуващи доброжелатели, които държаха в ръце коали играчки и лакомства. Близо две години Австралия бе затворила границите си и изпълняваше едни от най-строгите противоепидемични мерки в света.

Питър Бейлис – турист от Канада: “Аз живея в Канада, но родителите ми живеят тук. Не можех да ги посетя от началото на пандемията от COVID, така че това е причината да дойда”.

Сега е необходимо време Австралия да се върне към нивата на международните туристи отпреди пандемията.

Филипа Харисън – управляващ директор на Борда за туризъм на Австралия: “Това е наистина добър старт. За това призоваваше индустрията, да ни върнат международните гости. Вълнуващо е, че най-после се случи”.

Министърът на търговията, туризма и инвестициите Дан Теън изрази надежда, че китайските туристи, които са най-многобройни в Австралия, също скоро ще се завърнат.

Първи туристи от чужбина пристигнаха и на летищата в Мелбърн и Бризбейн. Важно условие е, че само напълно ваксинирани пътници могат да влизат в страната, без да е необходимо да се подлагат на карантина.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор