Секции

27 April 2024 01:09

55 деца ще пеят на живо в 8-то издание на "Песенна палитра" в Карлово

Националният конкурс за млади изпълнители "Песенна палитра" се провежда в Карлово за осма поредна година в навечерието на 3 март - Националния празник на България, съобщават от Общината.

Карловската музикална сцена привлича талантливи деца от цялата страна и се превърна в една от предпочитаните за изява на певческите умения на младите хора. Тази година 55 деца ще пеят на живо в зала "Васил Караиванов", след като завоюваха първи места в онлайн етапа на конкурса.

На 26 февруари освен, че ще се изявят и подарят истински концерт на публиката, те ще срещнат стари приятели и открият нови, всички свързани от обичта си към музиката и песента. Съгласно програмата откриването на конкурса е от 10:30 часа. От 10:40 до 14:30 часа следва представяне на изпълнителите от всички възрастови групи. От 16:45 часа е музикалната програма с участието на младежкото жури. От 17:15 часа е обявяването на резултатите и награждаването на участниците.

Това, което отличава конкурса от останалите е, че се пее само на български език, а участниците се представят пред многочленно професионално жури с председател Маргарита Хранова, както и от младежко жури.

Конкурсът се организира от община Карлово, сдружение "Арт палитра" и НЧ "Васил Левски - 1861 г." и е част от календара на Министерство на културата.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче