Секции

20 April 2024 18:48

Борисов в Хисаря: Нищо не оправдава войната в Украйна, ще продължи дълго и може да премине в гражданска

„Преди два месеца слушах как партията на промяната ще ни научи на парламентаризъм", заяви Бойко Борисов на среща с младежки представители на ГЕРБ в Хисаря. „Нека сега хората да проверят какво от всичко, което обещаха, го има в бюджета. Нищо!“

Той припомни, че в ковид кризата правителството на ГЕРБ е инвестирало стотици милиони в лекарства, ваксини и в хората на първа линия. „Сега на “първа линия” са военните, а управляващите не заложиха нищо за отбрана в бюджета.“- подчерта лидерът на ГЕРБ

По темата за Украйна, Борисов каза: „В Украйна се води война. Колкото и президентът Радев и военният министър Янев да се опитват да я представят като конфликт, инвазия или интервенция. Когато столицата Киев е под обстрел - това е война. Нищо не оправдава войната и човешките жертви. Радев обяви, че тя ще приключи скоро. За съжаление, според мен няма да приключи. Тази война ще продължи дълго и ще бъде много по-кръвопролитна. Тя може да премине в гражданска война. И колкото и да им се иска на Радев и Янев да я заметат под килима, няма да стане.

Лидерът на ГЕРБ попита още: „Какво щe се случи с туризма? Това е военен конфликт в Черно море. И на този фон в България виждаме тоталната неадекватност на управляващата коалиция. И най-вече - липса на лидер“.

„Осъждам изцяло политиката на Путин. В Москва и Санкт Петербург затова имаше мащабни протести, на които хората заявиха, че не искат война. Това е варварско нападение.“- подчерта Борисов.

„Нали щяхме да говорим в един глас с ЕС? В управляващата коалиция дори няма единна позиция по темата. Вчера в парламента ГЕРБ излязохме с предложение да се забрани плащането на средства от държавния бюджет по поръчки за Руския военно-промишлен комплекс. ПП гласуваха “против”“- каза още той. „Няма логика да дават пари за ВПК на Русия, а в същото време да затваряме въздушното си пространство за руски самолети, с което ще накажат туризма и хората. Министърът на отбраната Стефан Янев дори предупреди управляващата коалиция, че ако му поискат оставката, ще падне правителството. Той откровено ги заплаши“- обясни Борисов.

/По информация: ГЕРБ Пловдив област/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче