Секции

29 March 2024 07:34

С много талантливи деца и висок професионализъм ще се запомни 8-то издание на „Песенна палитра“ в Карлово

8-то издание на конкурса „Песенна палитра“, включен в календара на Министерството на културата и организиран от Сдружение „Арт палитра“ и Община Карлово, с директор Анита Илиева отново бе гостоприемен и всеотдаен домакин на стотици талантливи деца. Утвърдилата се музикална сцена със състезателен творчески характер им даде възможност за даровитата изява, като подкрепи и насърчи тяхното развитие.

Много добри думи могат да се кажат за качеството на състоялия се конкурс. Красиво подредената зала „Васил Караиванов“, отличен звук, професионално и младежко жури, перфектна организация и прекрасна приятелска атмосфера.

Сред всички деца първенци в онлайн етапа на конкурса, бяха наградени във всяка възрастова група по една първа, втора и трета награда, както и Гран при. Мартин Стоянов от Варна стана носител на най-високото отличие в „Песенна палитра“ - наградата на кмета на община Карлово. Наградата на Сдружение „Арт палитра“ бе отново парична и отиде в ОШИ“Евгений Зумпалов“- Панагюрище. Високи отличия получиха двама вокални педагози- Светлана Струнджева от София и Луиза Карагенова от Каспичан, чиито ученици са с открояващо представяне тази година. Двете дами, както и носителите на Гран при във втора, трета,четвърта и пета група, ще бъдат участници в журиращите комисии през 2023 година.

Приятна изненада бе и отправената покана към възпитаниците на Анита Илиева от МШ“Карловойс“ да участват в проекта „Пловдив - стоЛица на песента“ от 21 до 25 юни, съвместно с Арт Войс Център и Биг бенд Пловдив.

Сред гостите и спомоществователите на „Песенна палитра“ бе и зам.-областният управител Лъчезар Бакърджиев. Той зарадва децата с подаръци и покани най-големите в конкурса- участниците от 5-та група, на майсторски класове, организирани през месец май, с известни поп и рок музиканти и изпълнители.

Професионалното жури в тазгодишното издание на „Песенна палитра“ бе в състав: Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Петя Станчева, Хайгашод Агасян, Асен Митев, Милена Добрева, Васил Делиев, Елия Тодорова. Имената, съставили младежкото жури, са: Емин Ал Джунейд, Димитрина Германова, Жаклин Костадинова, Вяра Василева и Виктория Илиева.

/Снимки: „Песенна палитра“/



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче