Секции

27 April 2024 07:29

Карловският съвет по сигурността с превантивни мерки заради кризата в Украйна

Във връзка с кризата в Украйна днес бе свикан Съветът по сигурност към Община Карлово с председател д-р Емил Кабаиванов. Това информират от Пресцентъра на Общината. В резултат на обсъдената обстановка и въпреки че непосредствена заплаха за гражданите на общината няма, бе решено да се предприемат следните превантивни мерки:

- До 04.03.2022 г. комисия от Община Карлово да направи проверка на всички пунктове на гражданска защита /бомбоубежища/ на територията на общината и ако е необходимо да бъдат приведени в готовност за използването им по предназначение;

- На гражданите да бъде предоставен списък с тяхното местонахождение;

- Домоуправителите на кооперации и жилищни блокове да направят проверка за наличие на укрития в съответната жилищна сграда и възможността им да бъдат използвани по предназначение. Резултатът да бъде докладван в срок до 07.03.2022 г. на тел. 0335/54-566 от 08:00 до 17:00 часа или на имейл: mkostova@karlovo.bg;

- Общинските здравни заведения в Карлово да имат готовност за оказване, при необходимост, на медицинска помощ за нуждаещи се бежанци.

Съветът по сигурност информира граждани и фирми, които имат възможност и желание за приемане, при необходимост, на бежанци от Украйна и можещи да осигурят: транспорт, изхранване, настаняване, осигуряване на работни места (комплексно или поотделно), могат да заявят своето желание на горещия телефон на Община Карлово – 0335/54-522 от 08:30 до 17:00 ч. всеки работен ден.

Община Карлово стартира акция по събиране на хуманитарна помощ за нуждаещите се украински граждани – дрехи, обувки и спално бельо - нови, както и почистващи и перилни препарати, които ще се събират в пункта на БЧК в гр. Карлово на бул. „Освобождение“ №28, от 09:00 до 13:00 ч. без почивен ден.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче