Секции

18 May 2024 15:23

Нови преговори между украинската и руската страна планирани на 2 март

Нови преговори между украинската и руската страна са планирани на 2 март. Двете делегации този път ще се срещнат на общата границата бежду Беларус и Полша. Според украинския президент Влодимир Зеленски няма напредък от първия кръг преговори. А руския лидер Владимир Путин повтори, че решение на кризата е възможно само при изпълнение на 3 условия за сигурността им.

Преговорите между Украйна и Русия продължават на 2-ри март. Информацията за датата на следващия кръг от разговори беше разпространена от украински медии. Вторият кръг преговори ще се проведе на полско-беларуската граница, каза Владимир Медински, ръководител на руската делегация.

По време на първия кръг от преговори между двете страни, състояли се в беларуския град Гомел, Русия и Украйна очертаха точки, по които е възможен напредък. Основната цел беше да се обсъдят прекратяването на огъня на територията на Украйна и военните действия.

Имаме надежда, че преговорите ще доведат до положително развитие, каза ръководителят на комисията по международни въпроси в руския парламент, Леонид Слуцки. Президентът на Украйна Володимир Зеленски обаче заяви, че няма резултат от преговорите.

Решението на кризата в Украйна е възможно само при зачитането на законните интереси на Русия в сферата на сигурността. Това е заявил руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския държавен глава Еманюел Макрон.

Законните интереси на Русия в сферата на сигурността включват три неща: признаване на руския суверенитет над Крим, демилитаризация и денацификация на украинската държава и гарантиране на неутралния ѝ статут.

Кремъл заяви, че е преждевременно да дава оценка на проведените в Беларус преговори с Киев във връзка с руската инвазия в Украйна, съобщи говорителят Дмитрий Песков.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче