Секции

09 May 2024 12:12

Детският кът към столетовската библиотека ще носи името на Снежана Янева

Детският кът към читалищната библиотека в Столетово ще носи името на Снежана Янева,съобщава librarystoletovo.wordpress.com.

На 8 март бележитата вдъхновителка на библиотечното дело у нас щеше да навърши 70 години. Тя отдава над 30 години от съзнателния си живот за каузата на библиотеките и обществената им роля. Янева работи безвъзмездно за създаването и развитието на Българската библиотечна асоциация и Фондация „Глобални библиотеки в България“, преди това за проект „Глобални Библиотеки“ и е уважаван директор на Информационния център в Посолството на САЩ в България.

„Именуването на детския библиотечен кът на името на Снежана Янева е своеобразен начин да обвържем името ѝ с един от нейните стремежи приживе – утвърждаването на библиотеките като иновативни центрове за четене и насърчаване на читателската култура сред най-малките“, посочват от екипа на библиотеката.

В навечерието на рождението й, на 7 март, понеделник, от 18 ч. ще се проведе поетична вечер с вино и стихове в Камерната зала на читалището. Гост автор на библиотеката ще бъде Богдана Калъчева, която ще представи своята дебютна стихосбирка „Първата“. Във връзка с честването са изготвени и специални книгоразделители, популяризиращи бележитата годишнина и детския кът на столетовската библиотека.

/Снимка 1: librarystoletovo.wordpress.com; снимка 2: snejana-ianeva.org/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче