Секции

06 May 2024 16:53

Огънят в Украйна няма да спре

В 15-тия ден от началото на руската агресия в Украйна министрите на външните работи на двете страни Дмитро Кулеба и Сергей Лавров се срещнаха в южния турски град Анталия с участието на турския им колега Мевлют Чавушоглу, предава Анадолската агенция.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба заяви, че не са се договорили за прекратяване на огъня и че Лавров не е обещал хуманитарни коридори за евакуация на жителите на Мариупол.

Въпреки това Кулеба заяви, че е готов да се срещне отново с Лавров в същия формат.

Тристранната среща на високо ниво започна в 11:20 ч. местно време (10:20 ч. българско време) в кулоарите на форума за дипломация в Анталия в Турция и продължи по-малко от един час. Тримата министри ще дадат отделни пресконфернции.

Преди срещата в сряда Кулеба в социалните мрежи изрази надежда за "добросъвестни разговори, не от гледна точка на пропагандата, а наистина със задачата да се намери решение за това как да се сложи край на войната, водена от Русия".

Отделно турският президент Реджеп Тайип Ердоган в сряда също изрази надежда срещата да отвори врати за постоянно прекратяване на огъня.

/Източник информация и снимка: news.bg; EPA/БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Мисленето е най-трудната работа, която съществува, вероятно това е причината толкова малко хора да се залавят с нея.


Хенри Форд