Секции

30 April 2024 01:44

Бриг.ген. Дешков: Градете с амбиция, знания и решителност бъдещата история на артилерията

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бриг. ген. Деян Дешков отправи специално поздравление към всички артилеристи от военното формирование по случай 11 март - Деня на Ракетните войски и артилерията. В него се казва:

„Имам честта и удоволствието от името на командването, личния състав на 61 Стрямска механизирана бригада и лично от мое име най – сърдечно да поздравя всички артилеристи от формированията на бригадата, по случай 11 март - деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия!

Празникът е знаменателен повод да си припомним част от страниците на българската военна летопис, свързани с участието на българската артилерия в решителната атака за превземането на Одринската крепост през Балканската война.

Този ден като фокус събира цялото достойнство на българското военно изкуство и артилерия и остава завинаги като една от най-бляскавите военни победи, източник на непресъхваща гордост и величие.

В празничния ден искам да изразя моята благодарност за професионалната ви отдаденост и буден войнски дух, за вярата и себеотрицанието, с които достойно защитавате името и традициите на 61 Стрямска механизирана бригада!

Бъдете здрави, силни и всеотдайни!

Градете с амбиция, знания и решителност бъдещата история на Артилерията!

Непрекъсната и прецизна огнева поддръжка от Бога

на войната на Царицата на боя!“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче