Секции

28 March 2024 18:06

Бойко Борисов остава лидер на ГЕРБ, от партията искат предсрочни избори

Бойко Борисов беше преизбран за лидер на ГЕРБ за още 4 години. Негови заместници остават Томислав Дончев и Даниел Митов. Това реши единодушно Националното събрание на партията. То прие и декларация, с която настоя за оставка на правителството и предсрочни избори. А в обръщението си към делегатите Борисов отново остро разкритикува управляващите. Той ги обвини, че именно те спекулират с цените на енергията и основните стоки у нас.

„Винаги съм бил за мирна, балансирана политика, но това е, когато има мир, тогава дипломатите са най-важните. Когато има война, когато виждаш милиони бежанци и това да го наричаш операция – категорично не. Вместо ние като държава и нация да сме категорични, защото в мир можеш да говориш за национални интереси. Когато гинат хора и милиони бежанци се изнасят тогава един интерес само и това е човешкият живот….

Ние казваме, нашият Конфуций Дончев казва, че това е коалиция на омразата. Защо да ни мразят, че са яли бял хляб по време на нашето управление? Когато нашият президент Плевнелиев правеше служебно правителство, тези хора станаха министри там, за какво да ни мразят? Като сме били лоши, защо са били през цялото време с нас, попита Борисов. Получих много предупреждения от партийни членове, по никакъв начин подкрепа за ПП и тази коалиция. Когато подкрепихме свалянето на Янев, се е разчело по лош начин, че ние искаме да крепим това управление. Но затова се съгласих с изречението национален щаб и предсрочни избори. Защото в този парламент няма нищо освен четворна коалиция, която се бори само за постове и пари“, заяви Борисов.

Във видео обръщение генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес призова ГЕРБ да подготвят правителство в сянка с екипи, които да подготвят антикризисни мерки. А председателят на европейската народна партия Манфред Вебер поздрави Борисов за преизбирането му като лидер.

Борисов допълни още, че иска просперитет за държавата и по-високи доходи.

/Източник информация: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче