Секции

08 May 2024 06:39

Сдружение „Млади, активни, креативни“ спечели финансиране на стойност 5000 лв. за еко проект

Карловското сдружение „Млади, активни, креативни“ е един от победителите в

седмото издание на програмата Vivacom Регионален грант. То бе отличено бе сред почти 300 проекта на над 260 организации от цялата страна,

които се включиха в инициативата

Победителите в седмото издание на Vivacom Регионален грант бяха наградени по време на церемония, проведена във Vivacom Art Hall Оборище 5.

Сдружение „Млади, активни, креативни“ от с. Куртово, общ. Карлово спечели финансиране на стойност 5000 лв. за своя еко проект. С него се цели да се повиши екологичното самосъзнание на най-малко 100 деца, младежи и техните родители чрез директното им включване в еко акции, насочени към намаляване на потреблението на текстилни и пластмасови изделия. Организацията ще постигне това чрез информационна кампания, базари, работилници, насърчаване на разделното събиране на отпадъци, рециклиране и еко акции за почистване на силно замърсени зони в Карлово, Калофер, с. Куртово, с. Горни Домлян, с. Столетово. Ще работи активно с училища, детски градини, читалища и местните власти.

Общо 13 са победителите в седмото издание на програмата Vivacom Регионален грант. Това са неправителствени организации, които ще имат възможност да осъществят проектите си в сферите образование и опазване на околната среда с финансовата подкрепа на Vivacom. Наградният фонд е 64 278 лв., а максималният грант за всеки проект е до 5 000 лв. Общата инвестиция на компанията в седемте издания на програмата Регионалния грант е над 446 000 лв., с които подкрепя обществено значими каузи на граждански организации от малки и големи населени места. С настоящото издание общият брой на подкрепените от цялата страна е 95.

Журито, оценило проектите, е в състав Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации” във Vivacom, Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, и новото попълнение в журито - Симона Стилиянова, съосновател на „Основа“ и основател на Zero Waste Sofia.

Отличените проекти ще работят за дигитализация на образованието по история, практическо еко обучение на ученици, опазване на застрашени видове птици, съчетано с обучение на студенти, практически знания по музика, кино и телевизия за деца от малки населени места, почистване на речни корита и морски територии, рециклиране на отпадъци от хора с увреждания, изграждане на еко маршрути и други.

/Снимка: Сдружение „Млади, активни, креативни“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче