Секции

27 April 2024 15:53

Блестящо представяне на карловски младежи на обмен в Берлин

В периода 10-19 март 2022 младежи от Карлово и Сопот участваха в международния младежки обмен „Младите умове решават проблеми, свързани с промяната в климата“ по проект на Младежкия център в Карлово.

45 младежи от 9 страни(Германия, България, Полша, Кипър, Франция, Северна Македония,Сърбия, Португалия и Италия) обсъждаха идеи за опазване на околната среда и справяне с проблемите, предизвикани от климатичните промени.

На общата междукултурна вечер нашите младежи бяха най-колоритни и представиха българските традиции, храни и напитки с традиционни български носии, връзвайки мартеници за късмет на своите приятели.

Тези обмени се реализират по програма „Еразъм+“ на Европейската комисия, която покрива всички разходи по настаняване и изхранване на младежите и пътните разходи до определени от Комисията ставки. Проектите са страхотна възможност за младите хора да обогатят културата си, да придобият нови знания в неформална среда и да развият полезни за тях умения, както и да посетят различни страни. В края на проекта младежите получават и сертификат “Youthpass”, който валидира придобитите им знания и умения.

Програмата на Европейската Комисия започва още през 1989 година с основна цел да предоставя възможности за обмен на знание, идеи, култури и опит между младежите, но и с идея да може младите хора на Европа да се събират, общуват и сприятеляват и така да се насърчава мирът и взаимното разбирателство.

Предстоят нови младежки обмени в Румъния, Кипър, Гърция, Сърбия, България, Литва и Португалия.

/Снимки: Младежки информационен център-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче