Секции

04 May 2024 11:49

Няма оцелели при вчерашната самолетна катастрофа в Китай, загинали са 132-ма души

Няма намерени оцелели от вчерашната самолетна катастрофа в Китай. На борда на катастрофиралия самолет „Боинг-737“ е имало общо 132 души пътници и екипаж. Всички са загинали, потвърдиха властите. Машината падна във високопланински район, което затрудни спасителните действия.

Никой не е оцелял при тежката самолетна катастрофа в Китай. Напълно изчезнали са телата на жертвите при падането на машината във високопланински регион в Южен Китай.

Спасителните екипи на китайските служби все още не са успели да открият оцелели или тела на загинали пътници от полета на „Боинг– 737″ на China Eastern Airlines, който се разби в понеделник, потвърдиха властите. Веднага след падането самолетът се е запалил.

Според сайта „Флайт радар 24“ самолетът рязко е загубил височина, като в рамките на 3 минути е паднал от близо 9 хиляди до 1000 метра.

Съобщава се, че в момента, когато би трябвало да започне да се снижава, за да кацне в Гуанджоу, машината рязко е тръгнала надолу и боингът пада почти вертикално. Очевидец разказва пред китайски вестник, че по време на падането от самолета не е излизал дим. Когато се е разбил в склона на планина, покрита с гора, е избухнал пожар.

На мястото на трагедията службите за спешна помощ са открили само останките от самолета, 18 часа след катастрофата. В търсенето на оцелели се включиха няколкостотин пожарникари и служители на спасителните служби. На борда на катастрофиралия самолет „Боинг“ 737 е имало общо 132 души, пътници и екипаж на китайската национална авиокампания.

Единствената следа от пътниците са няколко лични вещи, сред които изгорели портфейли и документи. Работата по издирването на оцелели или загинали продължава. Спасителите бързат заради очакваните неблагоприятни метеорологични условия. Във вторник в този район се очакват интензивни валежи.

Трагичният инцидент в южната част на Китай предизвика необичайна публична реакция от страна на китайски лидер Си Дзинпин, който заяви, че е „шокиран“ и нареди незабавно разследване на причините за катастрофата, призовавайки за „абсолютна сигурност“ на полетите.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче