Секции

26 April 2024 19:05

Кметът д-р Кабаиванов: Ще изпълняваме тазгодишния бюджет на община Карлово в трудно прогнозируема среда

„Проектът на бюджета на община Карлово за 2022 г. е изготвен и ние ще го изпълняваме в трудно прогнозируема среда, динамични тенденции и рискове. Запазването на бюджетната устойчивост на общината е първостепенна задача, за чието решение се изисква прилагането на правилна финансова политика, обоснована на принципа на доброто управление. Гаранция за доброто финансово управление са координираното участие в бюджетния процес на общинския съвет и на общинската администрация, както и избягването на необосновани решения.“, каза кметът д-р Емил Кабаиванов по време на публичното обсъждане на проектобюджета за настоящата година, състояло се на 23 март. Това информират от Пресцентъра на община Карлово.

В Закона за държавния бюджет /ЗДБ/ за 2022 г. е определен размерът на бюджетните взаимоотношения между централния бюджет и този на община Карлово под формата на субсидии. Съгласно ЗДБ, за община Карлово бюджетните взаимоотношения са 38 755 200 лева, като общият размер е завишен с 4 799 268 лв. /14,13%/ в сравнение с този за миналата година.

Бюджетната рамка на община Карлово за 2022 година е 56 912 413 лева, стана ясно по време на общественото обсъждане. На въпроси, зададени от присъстващи в залата, подробни отговори дадоха д-р Кабаиванов и експерти от общината.

/Снимка: Пресцентър на община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче