Секции

04 May 2024 08:27

Стартира конкурс на РИОСВ – Пловдив и ИИКАВ – БАН за изработване на климатична картичка с послание

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) и Институтът за изследвания на климата, атмосферата и водите при Българска академия на науките (ИИКАВ - БАН) обявяват конкурс за изработване на климатична картичка с послание.

В него могат да участват деца над седем години и възрастни от цялата страна, които се вълнуват от темата за опазване на околната среда и проблемите, пред които е изправено човечеството вследствие на климатичните изменения.

Съдържанието на картичките трябва да кореспондира с темата за климатичните изменения. Очакванията са чрез тях младите творци да пресъздадат отношението си към природата и климата, да дадат по артистичен начин съвет, препоръка или идея как да пазим природата и да смекчим негативните ефекти от климатичните промени. За художественото оформление могат да бъдат използвани всякакви материали, похвати и техники, а освен това картичките трябва да съдържат и текст с послание.

Жури ще разгледа получените картички и ще определи по трима финалисти за три възрастови групи, в които ще бъдат разпределени участниците. Предвидени са предметни награди и грамоти за най-въздействащите климатични картички.

Всеки, желаещ да участва в предизвикателството, може да изпрати най-много три картички в срок до 1 май 2022 година. Най-идейните и атрактивните от тях ще бъдат изпратени до кметове, министри, политици и общественици, от които зависи предприемането на действия за адаптиране към климатичните изменения по случай 15 май – Световния ден за борба с климатичните промени.

Пълният регламент на конкурса е публикуван на сайтовете на РИОСВ – Пловдив и ИИКАВ – БАН.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче