Секции

16 April 2024 21:38

2204 лица и 1134 МПС са проверени при полицейска акция в Пловдивско

Специализираната полицейска операция е част от регулярните мерки за недопускане на нарушения на правилата за движение и намаляване на пътния травматизъм на обслужваната от ОДМВР – Пловдив територия. Осъществена е от петък до неделя от екипи на сектор „Пътна полиция“ и служители от останалите подразделения на дирекцията, които са с правомощия за работа по Закона за движение по пътищата.

На територията на областния град и в пловдивския участък на автомагистрала „Тракия“ пътните полицаи са проверили общо 438 автомобила с 454 водачи и пътници в тях. С технически средства за употреба на алкохол и наркотици са били изпробвани 127 шофьори. Спрямо 164 е взето административно отношение за констатирани нарушения на ЗДвП. Допълнително, с технически средства за видеоконтрол, униформените са заснели 73 клипа на преминаващи автомобили със скорост над допустимата.

В рамките на акцията подобни паралелни проверки са извършени и от автопатрули на тринадесетте районни управления. В обхвата им са влезли 696 МПС и 1750 души, а издадените актове и съставени глоби с фиш са общо 215.

По време на полицейските действия са задържани 8 водачи – петима за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила и трима под въздействие на наркотични вещества. По случаите са образувани досъдебно и седем бързи производства.

/Снимка: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче