Секции

21 May 2024 02:38

Барак Обама се завърна в Белия дом

Бившият американски президент Барак Обама се завърна в Белия дом за първи път от 2017-та година, когато приключи вторият му мандат. Причината е 12-тата годишнина от приемането на здравната реформа, станала известна като „Обамакеър“, която все още е в сила, въпреки опитите на републиканците да я премахнат.

Барак Обама – президент на САЩ /2009 – 2017г./: “Хубаво е да се върнеш в Белия дом. Мина известно време. Признавам, чух, че настоящият президент е направил някои промени от последния път, в който бях тук. Явно агентите на Сикрет Сървис трябва да носят авиаторски очила. И наоколо тича котка, уверявам ви, че кучетата ми Бо и Съни щяха да са много недоволни”.

Обама запазва високата си популярност, но рейтингът на бившия му вицепрезидент и настоящ държавен глава на САЩ Джо Байдън спада, отчасти заради високата инфлация и продължаващата пандемия от COVID-19.

Това създава риск на междинните избори през ноември демократите да изгубят контрол над едната или двете камари в Конгреса, което би затруднило сериозно планираните законодателни промени в програмата на Байдън.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче