Секции

21 May 2024 06:34

Среща на НАТО: Обсъжда се повече подкрепа за Украйна

Войната в Украйна остава основният акцент във втория ден от срещата на външните министри от НАТО. Дипломат номер 1 на Украйна Дмитро Кулеба, който също присъства, призова за повече оръжия.

Дмитро Кулеба – външен министър на Украйна: “Моят дневен ред е много простичък, съдържа само 3 неща – оръжия, оръжия и оръжия. Уверени сме, че най-добрият начин да се помогне на Украйна сега е да й се предостави всичко необходимо да победи руската армия на територията на Украйна…Колкото повече оръжия получим, колкото по-бързо стигнат в Украйна, толкова повече животи ще бъдат спасени, повече градове и села няма да бъдат разрушени и няма да има повече Буча”.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща на Кулеба да обсъди доставката на тежки оръжия. Добави, че страните от пакта не трябва да правят разлика между доставките на отбранителна и нападателна техника за Украйна.

Йенс Столтенберг – генерален секретар на НАТО: “НАТО подкрепи Украйна, но НАТО няма да прати войски на място. Ние носим и отговорност да предотвратим ескалацията на този конфликт отвъд Украйна, за да не стане още по-смъртоносен, още по-опасен и разрушителен”.

Най-големите притеснения на НАТО са 30-те държави членки да не бъдат въвлечени в мащабна война с Русия, която разполага и с ядрени оръжия.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче