Секции

27 April 2024 08:10

Корейският посланик Ли Хо-шик е на делово посещение в Карлово (видео)

Корейският посланик Ли Хо-шик е на делово посещение в Карлово по покана на кмета д-р Емил Кабаиванов. Негово превъзходителство е придружаван от Калин Дамянов – председател на Българо-корейската индустриална и търговска камара и генерал-майор /о.р./ д-р Груди Ангелов – член на камарата.

Посланикът на Република Корея разговаря с ръководството на община Карлово, с председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров и със собственици на местни фирми, които имат дългогодишни търговски отношения в Република Корея. Д-р Кабаиванов го запозна с характерните икономически особености на региона и различните видове производства в карловския край.

"Дадохме си дума за по-интензивни контакти, които ще дадат възможност на бизнеса от карловския регион да намери своите партньори в Република Корея"- каза за медиите кметът д-р Кабаиванов. " Културата, образованието и човешките контакти са другите области, в които сме убедени, че ще намерим партньорство. Обсъдихме и темата за южнокорейски град, който да стане партньор на Карлово, което ще доведе до институционализиране на връзките"- подчерта той.

По думите на посланик Ли Хо-шик, Карлово е не само град на розите, а на различни индустрии, на земеделие и на хранителна промишленост. По време на брифинга, той заяви, че са налице възможности за надграждане на създадените бизнес отношения.

Кметът д-р Кабаиванов отправи покана към Негово превъзходителство да бъде сред официалните гости на традиционния Фестивал на розата в Карлово, който тази година ще се проведе на 28 май.

Преди официалната среща възпитаници на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ посрещнаха гостите по стар български обичай с хляб и чубрица и ги приветстваха с фолклорни изпълнения в хореографската зала на училището.

Във визита на корейския посланик са включени и посещения на НМ„Васил Левски“, Етнографски комплекс „Старинно Карлово“и „Българска роза“ АД.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче