Секции

17 May 2024 04:30

Тропическата буря „Меги“ отне живота на най-малко 60 души във Филипините

Свлачищата и наводненията, предизвикани от тропическата буря „Меги“, отнеха живота на поне 58 души във Филипините. Това съобщи Франс прес, като цитира нови официални данни.

По-голямата част от жертвите са в района на град Бейбей в централната провинция Лейте, където няколко села бяха залети от кални свлачища. В неизвестност са 27 души. „Меги“ е първата голяма тропическа буря в страната тази година.

Бурята достигна сушата в неделя с постоянни ветрове до 80 км/ч. Меги е първата буря, която връхлетя архипелага тази година, който е подложен на около 20 подобни бури годишно.

Националната агенция за бедствия, уведоми, че трима души са загинали в южния регион Давао, заяви, че докладваните жертви все още подлежат на проверка.

Снимки, споделени от местното противопожарно бюро в понеделник, показват, че спасителите минават през частично потопени домове и копаят за оцелели в засегната от свлачище зона.

Очаква се тропическата буря Меги да отслабне до 45 км в час и да се върне над морето във вторник, съобщиха от държавното метеорологично бюро.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче