Секции

09 May 2024 07:51

Община Карлово започна поетапно обновяване на зелените площи и цветни градини

Община Карлово започна поетапно обновяване на зелените площи и цветни градини, съобщават от Пресцентъра на администрацията.

Засаден е богат асортимент от видове декоративни рози и дървета, оформени са нови цветни фигури. Предстои поставяне на органичен или неорганичен слой около растенията, който предотвратява появата на плевели и регулира температурата и влагата, на цветна градина срещу 61-ва Стрямска механизирана бригада, която ще изобразява българското знаме.

През есента на 2021 година бяха обновени зелените площи срещу карловския гарнизон, в парк „Здраве“, на улиците „Генерал Карцов“ и „Теофан Райнов“ и в Етнографски комплекс „Старинно Карлово“. В парк „Стадиона“ бяха засадени 20 дървета от видовете кълбовиден шестил, кълбовиден ясен, кълбовидна череша и лигуструм, а в парка северно от НЧ „Васил Левски-1861г.“ - 5 дървета "Рубиния псевдоакация". В североизточната част на Карлово, с доброволното участие на граждани, зелените пространства бяха обогатени с 40 иглолистни и 20 широколистни дървета. В района предстои засаждане на цветя и оформяне на зелена зона за отдих.

/Снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче