Секции

21 May 2024 08:46

Турската армия удари кюрдските бунтовници в Северен Ирак

Турската армия е предприела нова операция срещу кюрдските сепаратисти в Северен Ирак и е ликвидирала много терористи. Били са завзети всички набелязани цели в рамките на новата операция, която въоръжените сили на Турция започнаха в Северен Ирак през миналата нощ, съобщи министърът на отбраната Хулуси Акар.

Хулуси Акар – министър на отбраната на Турция: “Нашите героични командоси и червени барети, подкрепени от щурмови хеликоптери, дронове, въоръжени безпилотни самолети, пристигнаха на терен по суша и въздух и завзеха определените цели. Много терористи бяха неутрализирани”.

Новата офанзива е предприета, след като е било установено, че кюрдски бойци се прегрупират и се подготвят за „широкомащабна атака“. Операцията се извършва в координация с „приятелите и съюзниците“ на Турция, разкри военното министерство, без да дава допълнителни подробности.

Операцията е центрирана в районите Метина, Зап и Авашин-Басян в Северен Ирак.

Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с Масур Барзани, министър-председател на автономния кюрдски регион на Ирак, който контролира атакуваните райони, припомня АП.

Офанзивата е част от продължаващата кампания на Турция в Ирак и Сирия, насочена срещу бойците от Кюрдската работническа партия и сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Музиката дава израз на онова, за което не могат да бъдат открити думи, но не може и да остане премълчано.


Виктор Юго