Секции

19 April 2024 18:13

Протест срещу освобождаването на шофьора, блъснал и убил 2-годишното дете в Анево

Протест срещу освобождаването с мярка "подписка" на шофьора, блъснал и убил 2-годишната Цветозара в село Анево, се провежда пред сградата на Апелативния съд в Пловдив, съобщава Plovdiv24.bg.

Родителите и близки на загиналото дете и тежко пострадалата 53-годишна баба на момиченцето настояват виновният шофьор да остане в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Нищо не искам от него. Искам единствено да си понесе последствията. Това е абсурдна ситуация за нас, искаме мярката да бъде променена" - каза майката на Цветозара.

Бащата допълни, че е недопустимо детенцето им да го няма, а виновният да е на свобода. Родителите ще настояват за максимална присъда. Другата баба на загиналото детенце настоява за справедливост.

Участниците в демонстрацията издигнаха плакати с надписи: "Искаме затвор за шофьора убиец на Цвети", "Върнете Денчо Денчев в ареста", "Спрете убийците на пътя", "Затвор за дрогираните и пияни убийци на пътя" и др.

Протестът се провежда непосредствено преди съдебното заседание, на което ще се обсъжда мярката.

Припомняме, че катастрофата стана на 13 април на Подбалканския път, минаващ през село Анево. Детето издъхна на място, а баба му е в пловдивска болница. На 72-годишният водач Денчо Денчев е направен тест за наркотици, който се оказа положителен за марихуана.

/Информация: Plovdiv24.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче