Секции

19 May 2024 10:56

Радев: България ще помага на Украйна, но в рамките на нейните възможности

Страната ни ще продължи да оказва подкрепа на Украйна, но трябва много внимателно да се реши под каква форма. Това коментира президентът Румен Радев по време на посещение на празника на община Оборище в столицата.

Румен Радев, президент на България: “България ще продължи оказва помощ на Украйна, но в рамките на нашите възможности. Ние имаме огромна историческа диаспора в Украйна, наши сънародници, които се намират в рамките на военни операции. Поради тази причина трябва много внимателно да се реши под каква форма ще бъде подкрепата. Според мен, това трябва да бъде под формата на материали за лична защита – бронежилетки и каски”.

Президентът коментира и настоящите отношения с Република Северна Македония в контекста на последните провокации в Битоля.

Румен Радев, президент на България: “РСМ трябва да спре с антибългарската реторика, която пречи на отношенията между нас. Политиците не трябва да застават на пътя на гражданите, които искат евроинтеграция”.

Радев заяви и че украинският външен министър не е бил разочарован след срещата между двамата и изразил сърдечна благодарност за българската подкрепа.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче